KIÁLLÍTÁSOKAT ÁLLÍT FÓKUSZBA A PAPAGENO KLASSZIK

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának  június 17-i  adásában interjút hallhattak Dallos Krisztinával, Diénes Attilával, Káel Norberttel és Petrányi Zsolttal.

Diénes Attila kiállítás

Meditációs hely címmel látható kiállítás június 25-éig a Vigadóban. Az MMA Képzőművészeti Tagozata szervezésében megvalósuló tárlat tiszteletadás a 80 esztendős Diénes Attila szobrászművész életműve előtt, aki válogatott műveit és művészi hitvallását személyesen mutatja be kiállítása finisszázsaként – alkotói tárlatvezetés keretében – a Vigadó Galéria földszinti és alsó szinti kiállítótermeiben június 23-án. Beszélgetőtársunk az 1942-ben Marosvásárhelyen született, és 35 éve Magyarországon élő, Munkácsy-díjas szobrászművész, Diénes Attila lesz.

Egry 140 kiállítás

Megújult a Laczkó Dezső Múzeum, amelyben hamarosan megnyílik az EKF egyik legizgalmasabb veszprémi képzőművészeti tárlata, az Egry 140. Június 8-án vehették birtokba a múzeum szakemberei a Laczkó Dezső Múzeum kívül-belül felújított épületét a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően. A 120 éves épületben június 24-én különleges kiállítás is megnyílik: a közönséget Egry József, a Balaton festője születésének 140. évfordulója alkalmából összeállított tárlat várja, amelyről Dallos Krisztina kulturális projektmenedzser mesél.
Káel Norbert külföldi élményei

Káel Norbert zongoraművész, zeneszerző, egyetemi docens, a crossover zenei stílus nemzetközileg elismert művésze a napokban érkezett haza Kínából. A Changchun-i Jilin egyetemen koncerteket adott, emellett mesterkurzusokat is tartott. Külföldi élményei mellett egy lehetséges egyetemi együttműködésről is beszélgetünk vele.
Reigl Judit – Haláltánc kiállítás

Reigl Judit születésének századik évfordulója alkalmából a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria eddig nem látott grafikai anyagának bemutatásával tiszteleg a művész előtt. A Reigl Judit Haláltánc című kiállítás az 1945 utáni európai képzőművészet kiemelkedő alakjának utolsó rajzsorozatát tárja elénk. Az egyedülálló grafikai anyag Reigl Judit életének páratlan képes krónikája, amely úgy összegzi termékeny éveit, ahogyan csak a halál kapujából visszatekintve lehet. Vendégünk lesz Petrányi Zsolt művészettörténész, a tárlat egyik kurátora.

Adás: 2023.06.17.. 10.00 óra

Műsorvezető: Szerémi Nóra

 

Back To Top