Jazzfőváros és KaposFest a Papageno Klasszikban

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása július 29-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Ittzés Tamással és Várdai Istvánnal.

7. Jazzfőváros

Négy nap alatt tíz ország mintegy százhúsz zenésze lép színpadra az augusztus 3. és 6. között zajló hetedik kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon. A kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban megrendezett fesztivál zenei kínálatában lesz minden, ami a táncolható tradicionális jazzbe belefér: ragtime, blues, New Orleans-i jazz, dixieland, hot jazz, swing, boogie, sőt egy kis bossa nova és rockabilly is. 4 nap, 5 színpad, 10 ország, 120 zenész, 40 óra zene – így lehetne számokkal jellemezni a fesztivált, amely előtt, július 31. és augusztus 4. között a jazz műfaját még csak tanulóknak, sőt a jazzben teljesen járatlan érdeklődőknek is szervez tábort a Kecskeméti Jazz Alapítvány – a tábor legjobb produkcióit a fesztivál közönsége is meghallgathatja a fesztivál első két napjának nyitányaként. Mindezekről Ittzés Tamás hegedűművésszel, a Bohém Ragtime Jazz Band alapító vezetőjével, a Jazzfőváros szervezőjével beszélgetünk.

14. KaposFest Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál

Ismét a komolyzene fővárosává válik Kaposvár az idén 14. alkalommal rendezendő KaposFest Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál jóvoltából. A augusztus 13. és 16. között a Kossuth-díjas hegedűművész, Baráti Kristóf és a Liszt Ferenc-díjas csellóművész, Várdai István művészeti vezetésével működő fesztivál az idei évben is a nemzetközi zenei élet legnépszerűbb művészeit és hazai kiválóságait fogadja a somogyi megyeszékhelyen. Az idei évben nem csupán világszínvonalú művészek érkeznek Kaposvárra, de a magyar zene és annak hatása is fókuszba kerül a műsorban: híres komponisták évfordulóját szem előtt tartva egy-egy emblematikus darab is felcsendül a négy nap alatt. Idén Kaposvár várossá nyilvánításának 150. évfordulójához csatlakozva a fesztivál nagyszabású, ingyenes könnyűzenei eseményt is szervez augusztus 14-én a Kossuth téren. A részletekről Várdai István mesél.

Back To Top