Gurubi Ágnes, Dénes-Worowski Marcell és Kleb Attila a Papageno Klasszikban

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása november 25-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Dénes-Worowski Marcell-lel, Gurubi Ágnessel és Kleb Attilával.

Gurubi Ágnes író, szerkesztő, újságíró 2020-as első regényének, a Szív utcának idén áprilisban már az ötödik kiadása jelent meg, második kötete, a Másik Isten 12. helyen végett a Nők Lapja Irodalmi Díj 100 legjobb könyv kortárs magyar kategória jelöltjei között. Munkája nagy részét ma is kulturális magazin szerkesztése teszi ki, de az idei évadban egyebek mellett havonta egyszer a Budaörsi Latinovits Színház közönségtalálkozóin is részt vesz mint moderátor.

Az új évadban új zenekarral, a Danubiával folytatja A Zene Showja elnevezésű sorozatát Dénes-Worowski Marcell karmester, zenepedagógus, nagybőgős és Seidl Dénes trombitaművész, zenepedagógus, a ZeneMűvek edutainer vállalkozás alapítói. A Zene Showja Magyarország első talk-show-koncertje; egyszerre talk-show, ahol egy-egy meghívott hírességgel járják körbe a mindenki számára érdekes témákat, és egyszerre koncert, ahol az érintett témákra a Danubia Zenekar reflektál a klasszikus hangverseny-repertoár legjobb alkotásaival.

A ZeneMűvek és a Danubia Zenekar közös rendezvényének a célja egyrészt egy új műfaj népszerűsítése, másrészt a fiatal közönség és a klasszikus zene viszonyának megújítása. Ennek a missziónak ad otthont az Akvárium Klub harmadik éve, akiknek szintén fontos a progresszív, fiatalokat érintő kulturális programok támogatása. Az idei évad első vendége december 6-án Hajós András lesz, akivel megannyi zenei és kulturális téma kerül majd reflektorfénybe, összekapcsolva a „könnyű-” és „komolyzene” világát.

Kleb Attila fényképeiből nyílik kiállítás Székesfehérváron Closer 2.0. címmel, amelyen a hazai és nemzetközi művészvilág ikonikus alakjainak portréit láthatja a közönség január 5-ig. Kleb Attila a kortárs magyar fotóművészet egyik jelentős szereplője. 1986 óta dolgozik fényképészként, és hamar a portréfotózás mesterévé vált, képeivel megnyitva a közönség előtt a rajta szereplő művész lelkét is. Fotói jazzlegendák, valamint ünnepelt hazai színészek legintimebb arcait, gesztusait vagy épp pózait tárják elénk.

Back To Top