Fesztiválok Kismartontól Veszprémig a Papageno Klasszikban

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása szeptember 16-án lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Horváth Piroskával, Polgár Évával, Schneider Erikával és Vastag Richárddal.

10 éves a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ

10 éves a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ, a jubileum alkalmából pedig egész napos, ingyenes programsorozattal készülnek az intézmény munkatársai. Szeptember 23-a így Kaszásdűlőn a TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázat keretében történt beruházás során megújult közösségi terek megnyitójának, a 3K fennállása 10. jubileumának, valamint Budapest 150. évfordulójának is ünnepnapja lesz. Lesz zumba, pingpong és hulahoppbemutató, karateshow, hangszersimogató koncert, térátadó és piknik. Délután öt órától a 3K által a korábbi években 5 alkalommal rendezett nyári szabadtéri színházi előadásaiból látható zenés gálaműsor, este nyolc órától pedig a Budapest Orchestra Project koncertjét hallgathatjuk meg. A részletekről Horváth Piroska, a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ vezetője mesél.

Polgár Éva koncert

A Carnegie Hallban és a Kennedy Centerben tartott nagy sikerű koncertje után újra Budapesten hallhatjuk a Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Verseny nagydíjasát. Polgár Éva szeptember 22-én Liszt- és Bartók művekkel lép közönség elé a Bartók Emlékházban az MVM Koncertek sorozatában. Polgár Éva Carnegie Hall-beli debütálását követően Baráti Kristóf hegedű- és Szepesi Bence klarinétművésszel további szóló- és kamarazenei koncerteket adott New Yorkban és a világ minden táján. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a helsinki Sibelius Akadémia után a University of North Texason szerezte meg zeneművészeti doktori fokozatát. Szerteágazó tevékenysége mellett a Los Angeles-i Liszt Verseny igazgatójaként segíti a tehetséggondozást és a magyar zenekultúra globális népszerűsítését.

6. Herbstgold Fesztivál

Hetedik évadához ért a kismartoni Herbstgold Fesztivál. Szeptember 9. és 24. között operaelőadásokkal, kamara- és dalestekkel telnek meg az Esterházy-kastély terei. A klasszikus zenétől a jazzmuzsikán át a roma- és világzenéig vezet a program íve, kiegészítve a Pan O’Gusto kulináris fesztivállal és kortárs képzőművészek kiállításával. Mindezekről Schneider Erikát, az osztrák Eszterházy Alapítvány magyarországi kulturális képviselőjét kérdezzük.

VeszprémFolk 2023

A néptáncé, a népzenéé lesz a főszerep szeptember 15. és 17. között Veszprémben. A háromnapos, ingyenes VeszprémFolk 2023 programjai a veszprémi Óváros téren, a Szentháromság téren, a Dubniczay-palota udvarán és a Városháza előtti téren várják az élő népművészet, a magyar néptánc, valamint a folklorizált világzene iránt érdeklődőket. Népzenei és világzenei ünnepi kavalkádra, valamint 23 fellépőre számíthatnak mindazok, akik ellátogatnak az eseményre. A színpadon lesz mások mellett a Csík zenekar, Bognár Szilvia és Szalóki Ági, a Háromszék Táncegyüttes és a Góbé zenekar. Vendégünk lesz az esemény főszervezője, Vastag Richárd néptáncpedagógus, a veszprémi Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes művészeti vezetője.

Back To Top