Ezen a héten Séták Éjszakája

Az elmúlt évek egyik igazi hazai sikertörténete a tematikus városi séták: évente sok tízezer ember vesz részt országszerte hasonló programokon.

Az elsősorban magyar nyelven, hazai közönségnek szervezett sétákon a városi térben mutatnak be egy témát olyan mélységben, melyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség. A városi séták a turizmus, a kultúra és az urbanisztika határterületén mozogva teremtenek lehetőséget saját otthonunk és hazánk megismerésére. Július 10-én ismét jön a Séták Éjszakája, ahol délutántól késő éjszakáig kóborolhatunk a máskor bezárt budapesti kapualjak mögött, és felfedezhetjük a főváros ismeretlen oldalát.

A szervező Hosszúlépés. Járunk? ismét összefogott az Imagine Budapesttel, a Budasteppel és a KÉK – Kortárs Építészeti Központtal, hogy együtt, közösen számtalan sétával örvendeztessék meg a városi felfedezőket, az örök kíváncsiakat, a saját otthonukat, környezetüket jobban megismerni vágyókat. A második Séták Éjszakája programjain felfedezhetjük a metrók és a hidak történeteit, megmutatják olykor sokkoló titkaikat a világjárványok és a világháború rejtőző helyszínei, megismerhetjük a pesti sör történetét és kiderül az is, hogy mit adtak nekünk a rómaiak.

fotó: Kolodko Art

A Séták Éjszakájáról Koniorczyk Borbálával, a Hosszúlépés. Járunk? Társalapítójával beszélgettünk a Papagenoban arról, hogy mikor fogalmazódott meg a Séták Éjszakája ötlete? 

Back To Top