Brandépítés, Generációk, Haydneum – Papageno Klasszik

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása december 9-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Balogh Mátéval, Nagy Zopánnal és Szutrély Katalinnal.

Balogh Máté kommunikációs szakember for profit vállalatnál kezdte munkáját, később a kultúra, a művészeket irányába fordult érdeklődése. Cége, a kortársPRos tevékenysége a bizalom építésére irányuló sajtókommunikáció, válságkommunikáció, ágazati és eseménykommunikáció, illetve párbeszéd a social media által kínált csatornákon. Ezek mellett a művészmenedzsment és brandépítés is egyre fontosabb tevékenységi területté válik. A Balogh Máté által megálmodott Art is Business platform lehetőséget kínál arra, hogy a művészeti és az üzleti gondolkodók találkozzanak és együttműködéseket hozhassanak létre. 2019 óta díjakat is átadnak azzal a szándékkal, hogy az adott év kiemelkedő cégeit, magánembereit és művészeti szereplőit elismerje. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a jelentkezők száma, ami annak is betudható, hogy egyre többen látnak fantáziát és értéket a művészeti piaccal való szorosabb együttműködésben. A pályázat kiemelt szereplőit az Art is Business decemberi lapszámában mutatják be a szervezők, és a legjobbakat díjátadó gála keretében ünneplik meg december 13-án a Nemzeti Táncszínházban.

Generációk címmel február 25-ig látogatható a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata által rendezett csoportos kiállítás a Pesti Vigadóban. A tárlat keretében tizenhét tagozati ösztöndíjas fotóművész mutatkozik be az MMA-támogatás időszakában született alkotásaikkal. A kiállításon az érzelemmel telített portréfotóktól a festői tájképeken át a különleges kísérleti fotográfiákig gazdag látványvilággal találkozhat a látogató. A képek hűen tükrözik a fiatalabb fotóművész-generációk szemléletét, vizuális érzékenységét. A tárlaton látható fotókat Haris László fotóművész, Buglya Sándor Balázs Béla-díjas operatőr-filmrendező, érdemes művész, az MMA elnökségi tagja és a kiállítás kurátora, Nagy Zopán fotóművész-költő válogatta ki.

A Haydneum Fortepiano Bérletének öt hangversenyén a különböző korszakok billentyűs hangszereivel ismerkedhet meg a közönség a Zeneakadémia Solti termében. A 2022-es év vége óta több fortepianóval gazdagodott a Haydneum gyűjteménye: e csodálatos hangszereket is a bérlet keretében mutatják be. A sorozat második előadásán, Berecz Mihály fortepiano estjén Beethoven és Schubert művei csendülnek fel Szutrély Katalin szoprán közreműködésével.

Back To Top