Baráth Emőke és Molnár Piroska a Papageno Klasszikban

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása szeptember 30-án lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Baráth Emőkével és Molnár Piroskával.

Baráth Emőke szoprán zongora- és hárfatanulással kezdte zenei tanulmányait. 18 évesen kezdett énekelni a Zeneakadémián, majd a firenzei Luigi Cherubini Konzervatóriumban is tanult. 2011-ben Innsbruckban elnyerte a Barokk Opera II. Nemzetközi Énekversenyének első díját és közönségdíját, valamint a svájci Verbier Festival Academy nagydíját. Számos mesterkurzuson vett részt, és már diákként szólista meghívást kapott magyar és nemzetközi fesztiválokra, helyszínekre. Händel, Bach, Monteverdi, Mozart, Mahler – csak néhány zeneszerző, akiknek művei repertoárján szerepelnek. A világ számos operaszínpadán és fesztiválján fellépett, és így tesz majd a 2023/2024-es évadban is. Októberben Donna Annát énekli Franciaországban, novemberben Spanyolországban Angelica szerepét Haydn Orlando lovagjában és Minervát Monteverdi Odüsszeusz hazatérésében, de a szezonban itthon a magyar közönség is találkozhat vele. Most pedig egy filmzenei albumon is hallhatjuk csodálatos hangját: Philippe Jaroussky kontratenorral szerepel Petr Václav cseh rendező 2022-es filmjének soundtrack albumán.

Idén 22. alkalommal rendezték meg a Vidor Fesztivált Nyíregyházán, amelynek életműdíjával, a Hippolyt-díjjal ez alkalommal Molnár Piroska színművészt tüntették ki. Kossuth-, Jászai Mari- és Prima Primissima díjas, érdemes és kiváló művész, a nemzet művésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 54 éves pályája során rengeteg nagy színészt és színházi személyiséget ismert meg, és játszott velük. Prózai szerepei mellett számos zenés darab főszereplője volt, 80 filmet forgatott. 2011-ben Nagymama-díjat alapított a legígéretesebb kaposvári fiatal női és férfi színész számára, amelyet évente ítélnek oda. 2012 óta a Thália Színház művésze, aki október elsején ünnepli 78. születésnapját.

Back To Top