Baranyay László, Sulyok Miklós és Szabó Péter a Papageno Klasszik vendégei

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása október 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Baranyay Lászlóval, Sulyok Miklóssal és Szabó Péterrel.

Baranyay László koncert

Baranyay László Liszt Ferenc-díjas zongoraművész 50 éve kezdett tanítani a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Az évtizedek alatt számtalan kiváló zongoraművész és -tanár került ki a Baranyay-iskolából – közülük néhányan most összefogtak, hogy megünnepeljék egykori mesterük fél évszázados tanári jubileumát. A jubileumi koncertet november 7-én rendezik meg a Zeneakadémia Solti termében. Az előadók között lesz Baranyay László egykori zongorista tanítványai közül Bogányi Gergely, Boros Misi, Kecskés Balázs, Kovalszki Mária, Pregun Tamás, Szüts Apor és Zsoldos Dávid.

Lélekjelenlét – Rudolf Mihály és tanítványai című kiállítás

Megnyílt a Rudolf Mihály építész, akadémikus munkásságát bemutató kiállítás a Pesti Vigadóban. A tárlat részeként összesen 100 tabló és több makett látható. A kiállítás célja egy építész életút felvetítése, melyet a történelmi korokon átívelő terek és formák megragadása jellemez, nem pdig a kortárs trendek, a korszerű anyaghasználat, az időről időre letűnő divatszavak és szlogenek. A Lélekjelenlét – Rudolf Mihály és tanítványai című kiállítás október 29-ig látogatható a Pesti Vigadóban. Vendégünk lesz a tárlat kurátora, Sulyok Miklós művészettörténész.

Szabó Péter

Tavasszal közös születésnapi koncertet adott Szabó Péter és Szabó Ildikó csellóművész. Az esemény méltó módon ünnepelte a 60 éves Szabó Péter, valamint lánya, a 30 éves Szabó Ildikó tehetségét és művészet iránti elhivatottságát. Szabó Péter Erdélyben született, nagy zenei hagyományokkal rendelkező családban, és széles körű zenei képzésben részesült édesapjától, a zeneszerző, karmester, zenetudós és folklorista Szabó Csabától. 1993 óta a Budapesti Fesztiválzenekar szólamvezető csellistája. 2011-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki, 2014-ben pedig Lajtha László-díjjal jutalmazták. Szabó Ildikó édesapja példáját követve már egészen fiatal korában nemzetközileg elismert gordonkaművésszé vált. 2013-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki, 16 nemzetközi versenyen nyert díjat. A különleges kettős évforduló kapcsán Szabó Péter gordonkaművésszel beszélgetünk.

Back To Top