Balog Alexandra és Böhm György a Papageno Klasszikban

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása július 22-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Balog Alexandrával és Böhm Györggyel.

X. jubileumi Altalena Zenei Fesztivál és Nemzetközi Akadémia

A Budapest vonzáskörzetébe tartozó Telki ad otthont a X. jubileumi Altalena Zenei Fesztiválnak és Nemzetközi Akadémiának július 25. és augusztus 4. között. Az esemény középpontjában a magas színvonalú klasszikus zenei oktatás, esti koncertek, népi hagyományok és a színház áll. A 11 napos rendezvénysorozat különlegessége, hogy a sokszínű fesztiválprogram mellett párhuzamosan zajlik a nemzetközi nyári akadémia hangszeres oktatása: a mesterkurzusokra 14 és 35 év közötti hivatásos zenészhallgatók jelentkezését várták a szervezők. A fesztivál művészeti vezetői Balog Alexandra és Berecz Mihály zongoraművészek.

Böhm György 70 éves

Július 2-án ünnepelte 70. születésnapját Böhm György Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas színházi rendező, dramaturg. Ötven éve a színházi szakma egyik alapköve. Rendezői és dramaturgi munkássága mellett színdarabokat gyárt és baletteket ír, továbbá nagyszabású rendezvények látványshow-it rendezi. Olyan nagy sikerű előadások fűződnek a nevéhez, mint a Valahol Európában, A Szépség és a Szörnyeteg vagy A padlás. Munkáiban mindig a széles közönségréteg megszólítását tartja szem előtt, hogy az előadásokra akár rosszkedvűen érkezett néző is elvarázsoltan távozzon.

Back To Top