A Papagenoban Nédó Olga hegedűművész

Különleges zenei időutazásra invitálja legújabb, ingyenesen letölthető lemezén a muzsika szerelmeseit Nédó Olga Príma- és Kölcsey-díjas hegedűművész. 

Régen és ma projekt keretében megjelenő rendhagyó népzenei CD  egyedülálló a maga nemében. Gitár, zongora, fuvola, doromb, basszusgitár, hegedű tolmácsolásában élednek újjá az ismert és kevésbé ismert magyar népdalok. Ez a lemez a népdalok újragondolása, hagyomány és merész modernség ötvözése. 

Hejj Dunáról című népdal azért lett az első dal a korongon, mert a doromb és a basszusgitár gyökeresen eltérő hangzásvilágának találkozásából fantasztikus dolog jött létre. A hegedűművész azt is elárulta, hogy az albumon hallható, Látod, édesanyám című dalt nemrég elvesztett édesanyja emlékének ajánlotta. Az izgalmas hangszerelés, a virtuóz hegedűjáték, Zsoldos Béla hangszerelése és az illusztris vendégek – köztük a dorombon közreműködő kétszeres Kossuth-díjas Gryllus Vilmos – a garancia a sikerre.

Nédó Olgával arról is beszélgettünk a Papagenoban, hogy eddig megjelent lemezei között mit képvisel számára ez az anyag:

Back To Top