A MITEM-TŐL A KARÁDY CÍMŰ ELŐADÁSIG A PAPAGENO SZOMBATI ADÁSÁBAN

 

A Papageno legújabb adásában interjút hallhatnak Csapó Krisztián jazz harsonással legújabb lemezéről; Dévényi Ildikóval a Karády című darabról; Kulcsár Edittel a Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozóról; valamint Fejérvári Boldizsárral a Richter János karmester életéről szóló könyvről. A műsorvezető, Háver-Varga Mariann várja Önöket szombat délelőtt 10 órától!

 

A Magyar Jazz Szövetség Winand Gábor halálának első évfordulója alkalmából jazz-énekverseny szervezésével tisztelgett a zenészlegenda öröksége előtt.

Megjelent Csapó Krisztián jazz harsonás The journey home című lemeze. A lemezbemutató koncert április 28-án lesz az Akváriumban.

Májusban visszatér a kirakART kortárs előadó-művészeti fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Május 13. és 15. között második alkalommal töltik fel kortárs művészek előadásaival, akcióival és alkotásaival a főváros elhagyatott kirakatai mellett kávézók és színházak üvegablakait. A programok 14 különböző helyszínen, 3 napon át zajlanak majd, közel 50 kortárs alkotó közreműködésével.

Április 24-én a FÉM Art Caféban Karády címmel, a Karády Katalin életéről szóló kétszereplős darabot láthatjuk, Lukács Melindával és Dévényi Ildikóval, aki az előadás rendezője is. A színdarabban 8 Karády-dal csendül fel Tóth Gábor zongoraművész kíséretében, köztük olyanok, mint a Ne kérdezd, ki voltam és a Hamvadó cigarettavég. Dévényi Ildikóval beszélgetünk az előadásról.

https://www.youtube.com/watch?v=NF7ekokFuB4

A színházi élet rangos elismerését, a legjobb Shakespeare-alakításért járó Gábor Miklós-díjat ebben az évben Pallag Mártonnak ítélte a szakmai kuratórium Böföghy Tóbi megformálásáért a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat Vízkereszt vagy bánom is én című, Horváth Csaba rendezte előadásában.

Az idei Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM április 20-án indult és május 8-ig tart. A VIII. MITEM kapcsán Kulcsár Edittel, a színházi eseménysorozat főszervezőjével beszélgettünk.

Újabb kiállításon mutatják be Berlinben a melankólia fogalmával dolgozó kortárs festészeti irányzatot, amelyet Szűcs Attila Sötétségre várva című 2014-es alkotásáról neveztek el.

Christopher Fifield Hans Richter című könyve Richter János karmester életéről már magyarul is olvasható. A több, mint 800 oldalas kötet a Győri Filharmonikus Zenekar saját kiadványaként jelent meg 2021 végén. A kötet fordítójával, Fejérvári Boldizsárral beszélgetünk.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariann-nal
Adás: 2022.04.22.

Back To Top