A ECHO-tól a Zempléni Fesztiválig – Papageno Klasszik

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának soron következő adása július 8-án lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Fülei Balázzsal, Hollerung Gáborral és Márta Istvánnal.

ECHO Nyári Akadémia

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az ECHO Nyári Akadémiát a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, ahol egy hét elmélyült és intenzív műhelymunkára várja a fiatal hegedűsöket, csellistákat és zongoristákat, esténként pedig koncertekkel, neves előadóművészekkel az érdeklődőket július 9-től 15-ig. Beszélgetőtársan az Echo Nyári Akadémia alapítója és művészeti vezetője, Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész.

Zempléni Fesztivál

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió kulturális, turisztikai és bor-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata, amely 1992 óta várja látogatóit. Az eseményekhez kapcsolódóan augusztus 11. és 19. a résztvevő 20 település is megmutathatja hagyományait, szokásait, emellett a magyar művészeti élet kiválóságai és évről-évre számos külföldi vendégművész, együttes, szólista lép fel a Fesztiválon. Idén a Zempléni Fesztivál vezetését Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes művész, a Budafoki Dohnányi Zenekar ügyvezető zeneigazgatója vette át, akivel a sokszínű programkínálatról beszélgetünk.

Magyar Fesztivál Szövetség

Zeneszerző, tanár, népzenegyűjtő, közösségszervező, fesztiválalapító, csembalista, rendező, színházigazgató – és talán még nincs is vége a felsorolásnak. Márta István ma is aktív, éppen most lett újra a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, és bár Budapesten született, Kapolcshoz köti a szíve. Egyhangúlag választotta meg őt elnökének a Magyar Fesztivál Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlése. Márta István 2002-ben egyik alapítója és 19 éven át elnöke volt a mára csaknem 200 fesztivált számláló Szövetségnek – most másfél évre vállalta az elnöki megbízatást.

Back To Top