ÓRIÁSOK, OROSZOK ÉS ÓBUDAIAK A PAPAGENO KLASSZIKBAN

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának október elsejei adásában interjút hallhattak Horvát Lilivel, Ledényi Attilával, Nagy Krisztiánnal és Szabó Marcell-lel.

Dichterliebe – A tizenkét óriás

A Robert Schumann dalciklusa nyomán készült Dichterliebe – A tizenkét óriás című előadásban egy elképzelt szerelmi történet elevenedik meg együtt a filmvásznon, a zenében és a színpadon, Horvát Lili rendezésében. Október 14-én és október 21-én egy egészen egyedi összművészeti produkció részesei lehetnek a nézők az Átriumban Hámori Máté zenei vezetésével, Balogh Máté hangszerelésében, a Danubia Zenekar előadásában, Szemenyei János és Wrochna Fanni főszereplésével. A filmes jelenetekben többek között Nagy Zsolt és Stork Natasa is szerepel, akikkel a rendező korábbi, számos nemzetközi díjat nyert, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjében dolgozott már együtt.

Art Market Budapest 2022

Az Art Market Budapest jóvoltából néhány napra Budapest idén is Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelyévé válik: október 6–9. között 30 országból érkező mintegy 120 kiállító 500 feletti művész több ezer alkotásával várja a közönséget a Bálna Budapest épületének négy emeletén, összesen mintegy 8.000 négyzetméteren. Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb kortárs képzőművészeti vására, az Art Market alapító-igazgatója Ledényi Attila műgyűjtő.

IV. Óbudai Világzenei Hét

A világzene óbudai szigeteként emlegetett koncerthelyszín tematikus fesztiválja, a IV. Óbudai Világzenei Hét idén október 4. és 8. között várja a zenerajongókat. A meghívott művészek névsora ezúttal is magáért beszél; régi ismerősökkel, kiváló hazai és nemzetközi muzsikusok közreműködésével, a perem műfaj ünnepével köszön el tizennegyedik évadától a KOBUCI Kert, amelynek kommunikációs vezetőjével, Nagy Krisztiánnal beszélgetünk.

V. Orosz Zenei Fesztivál

A 150 éve született Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin zenéjére fókuszál az ide, V. Orosz Zenei Fesztivál október 7–15. között. A korábbi évekhez hasonlóan idén is három városban, Budapesten, Debrecenben és Tihanyban várja a zeneszerető közönséget a fesztivál, amelynek alapító művészeti vezetője Szabó Marcell zongoraművész.

Adás: 2022.10.01. 10.00 óra

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top