Schubert a fényben, Karinthy Színház 2023/24-es évada és EDIDA szavazás a keddi Nyitányban

Schubert a fényben

Szeptemberben újraindulnak a zenei programok a Magyar Zene Házában, a hónap második felében már izgalmas komolyzenei koncertekkel is várjuk az érdeklődőket.
Szeptember 24-én Radnóti Róza Schubert hatalmas mélységeket feltáró B-dúr zongoraszonátáját játssza el, amely a művészeti ágak sokfélesége iránt rajongó fiatal zongoraművész interpretációjában nem csupán a darab puszta előadását jelenti: a mű elhangzása során átélt érzelmi tartalmakhoz képi világ is társul. A zene által a lélek mélyére tett utazás a vizualitás segítségével válik egyúttal külső élménnyé, az egyórás zenemű idejére valódi spirituális térré alakítva a Zene Háza Előadótermét. A Reggeli Expressz vendége, Radnóti Róza zongoraművész.


Hamlet-átdolgozással indult az évad a Karinthy Színházban

A Karinthy Színház hat új bemutatóval készül a 2023-24-es évadra, amely már szeptember 1-jén 19:00-kor kezdetét vette a Hamlet című tragédia átdolgozásával. A Karinthy célja egy igazán friss, egyedi, érvényes színházi nyelv bemutatása.
Szeptembertől újra műsorra kerül a frissen átdolgozott Margarída asszony. Böhm György rendezésének a színház új stúdióterme ad otthont.
Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona meséje októbertől látható, Berettyán Nándor rendezésében. A nagysikerű Bestseller című Broadway-vígjáték európai bemutatójára a Karinthy Színházban kerül sor Alexey Zolotovitskiy rendezésében, parádés szereposztással. Balázs Andrea és Előd Álmos jutalomjátéka, a Vonó Ignác 2024 januárjában kerül színre Verebes István rendezésében.
A londoni West End nagy port kavart sikerdarabja Magyarországon is bemutatkozik Olt Tamás rendezésében. A Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons című romkom februárban érkezik. A Múzsa rovat vendége Olt Tamás, a Karinthy Színház igazgatója.


Az EDIDA szavazás hamarosan lezárul

EDIDA 2023 – Idén is átadják hazánkban a „design Oscar-díját” – A szavazás hamarosan lezárul
2023-ban, immár második alkalommal rendezik meg hazánkban az EDIDA díjátadót, amelyet a „design Oscar-díjaként” emlegetnek.
A EDIDA jelölőbizottságának tagja Bertóty Eszter enteriőrtervező (EDIDA 2022 – Az év designere), Koós Pál, a MOME általános rektorhelyettese, Osvárt Judit, az ELLE Decoration magazin főszerkesztője, és Sebastian Herkner, a világ egyik legtöbbet foglalkoztatott formatervezője. A shortlistet a jelölőbizottság válogatta össze, de a közönség kezeiben van a döntés, hogy kik lesznek az EDIDA kategóriáinak legjobbjai. A jelöltek listája és a közönségszavazás az ELLE Decoration oldalán található. A Nyitány vendége, Osvárt Judit, az ELLE Decoration magazin főszerkesztője.

Back To Top