KLASSZIKUS ZENEI KONCERT ÉS CSILLAGÁSZATI BEMUTATÓ ÉS SZOMOLÁNYI GY. ISTVÁN A SZERDAI NYITÁNYBAN

KLASSZIKUS ZENEI KONCERT ÉS CSILLAGÁSZATI BEMUTATÓ

Égbolt…Hegy…Zene….Herschel 2023 – Komolyzenei koncert és csillagászati bemutató 2023. szeptember 01-én Svábhegyi Csillagvizsgálóban.
Az Évek óta kedvelt kulturális-csillagászati rendezvénye Svábhegyi Csillagvizsgálónak idén is kapcsot képez a klasszikus zene művészete és az égi szférák fennköltsége között. A szeptember elsejei koncerten a XVIII. századi híres csillagász, az Uránuszt is felfedező William Herschel csillagászati és zeneművészeti munkásságának állít méltó emléket. Herschel szimfóniái a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar előadásában és Uzsaly Bence karmester vezényletével csendülnek fel. A Reggeli Expressz vendége Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület Főtitkára.


SZOMOLÁNYI GY. ISTVÁN

A Hangjelek rovat vendége a nemrégiben 80. születésnapját ünneplő Dr. Szomolányi Gy. István.
Fogorvos, zeneesztéta, a Budapesti Operabarátok Egyesületének elnökségi tagja, Európa egyik legnagyobb vokális archívumának tulajdonosa. Énekelt, színészkedett, versenyszerűen sportolt, kiadott 27 zenei művészportrét. 80 évesen is megbecsült fogorvos.
27 ezer hanghordozóból álló lemezgyűjteménnyel, egyebek mellett öt teljes Jules Verne-könyvsorozattal, számos Rejtő Jenő- és Széchenyi Zsigmond-kötettel büszkélkedik, úszóként és vízilabdázóként versenyszerűen sportolt. Nem meglepő módon Szomolányi Gy. Istvánnal beszélgetünk operáról, gyűjtőszenvedélyről, zenehallgatási szokásokról, sportról és sok minden másról is.

Back To Top