III. DJANGO FESZT, AZ ÉV FAGYLALTJA ÉS AZ ÉV ENTERIŐRJE A CSÜTÖRTÖKI NYITÁNYBAN

III. DJANGO FESZT BUDAPEST

A tavalyi teltházas siker után a gypsy jazz hazai élvonala vonul fel az idén hároméves Django Feszt keretében augusztus 27-én a margitszigeti Kristály Színtérben.
Idén új helyszínen rendezik meg a jazz manouche, gypsy jazz, a magyar cigányzene, a világzene és a swing táncok találkozásának ünnepét, azaz a Django Feszt Budapestet.
A fesztivál 1 napon, 2 színpadon 7 zenekarral, több mint 50 zenésszel, a manouche jazztől megszokott elképesztő virtuozitással, életörömmel vár minél több zenekedvelőt, táncost, hogy egy napra belakja a margitszigeti Kristály Színteret. A Reggeli Expressz rovat vendége, Kádár Dávid a Django Feszt Budapest ötletgazdája és alapítója.


SÜTŐTÖKÖS MANDULA, DIÓ VARIÁCIÓKKAL LETT AZ ÉV FAGYLALTJA

A balatonmáriafürdői Florida fagyizóban készített sütőtökös mandula, dió variációkkal nyerte a Komáromban megrendezett év fagylaltja versenyt. A Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban is megrendezte az idén 25 éves, nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt.
A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt. Ízlés szerint rovat vendége Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.


EDIDA – AZ ÉV ENTERIŐRJE, MAGÁNLAKÁS

Idén is összeállította az Elle Decoration a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből mi választhatjuk ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”.
Az év enteriőrje, magánlakás kategóriáról Osvárt Judit, az Elle Decoration főszerkesztője mesél.
Semmit sem szeretünk jobban, mint a stílusos lakásokat, épp ezért itt volt igazán nehéz dolga a jelölőbizottságnak is. A jelöltek között idén akad kortárs kőház és belvárosi egyszobás lakás, extravagáns művészlak és glamúros budai otthon is.

 

Back To Top