Food Truck Show 2023, 75 éves a Gyermekvasút és Óbudai Hang-mű-hely a csütörtöki Nyitányban

Kincsem+ TUTI Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show 2023

Kincsem+ TUTI Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show lesz három napon keresztül.
A három napos sport és gasztro esemény során az ország legjobb Food Truck kocsijai között válogathatunk hazánk egyetlen lóversenypályáján, a Kincsem Parkban. A versenyek mellett a pizza készítő bajnokságot is rendeznek.
Az idei vendég Olaszország lesz.bA gyerekeknek most is lesz állatsimogató, kézműves foglalkozás és pónilovaglási lehetőség. A vendég V. Horváth Zoltán, a Food Truck Show főszervezője, a Street Food Egyesület elnöke.


75 éves a Gyermekvasút

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, az egykori Úttörővasúton 1948. július 31-én indult meg a vonatforgalom az első 3 kilométeres szakaszon. Erre a nevezetes alkalomra készült el a MÁV-START legújabb matricás mozdonya: a 470 002 pályaszámú Taurus villanymozdony a 75 éves kisvasút töretlen sikerét hirdeti. A jármű alapszínét a remotorizált Mk45-ös dízelmozdonyra jellemző piros-kék-fehér színegyüttes adja, az oldalán lévő nagy fotókon archív és jelenkori hangulatképek adják vissza a kisvasúti utazás és a gyermekvasúti szolgálat élményét. A Klasszik Rádió vendége Váczi Viktor, MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM sajtóügyeletese.


III. Óbudai Hang-mű-hely

Szeptemberben harmadik alkalommal rendezi meg az Óbudai Hang-mű-helyt a Társaskör. Nyolc koncerttel készülnek a hónapban, a kínálatban a klasszikustól a jazzen át a kortárs zenéig merítenek, fellép többek közt ifj. Sárközy Lajos, a Budapest Ragtime Band és Szőke Nikolett, Sárik Péter és Falusi Mariann, Rost Andrea, Sümegi Eszter, Klukon Edit és Ránki Dezső, valamint Rolla János. A Pincegalériában, Nagy Judit gobelinművész kiállításával nyitják az őszi szezon gyereprogramsorozatát szeptember 5-én. A Társaskör megnyitásának 35. évfordulóját október 1-jén, a zene világnapján ünneplik. A Hangjelek rovat vendége Vass Lajos, az Óbudai Társaskör igazgatója.

Back To Top