Az ókori görögök kiállítás, HAYDNEUM ŐSZ és Art Market Budapest 2023 a pénteki Nyitányban

Az ókori görögök – Athén és Spárta kiállítás


Az Etele Plaza-ban október 20-tól látogatható „Ancient GREECE / Az ókori görögök – Athén és Spárta” című kiállítás egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy elmerüljenek az ókori Hellász varázslatos világában. A tárlat a National Museum of History, Greece támogatásával jött létre – szobrokon, páncélzatokon, sisakokon, pajzsokon, fegyvereken, korabeli hangszereken, korhűen kialakított lakóhelyeken, és megannyi egyéb installáción keresztül tárul elénk a városállamok történelme a több, mint 1100 négyzetméteres térben. A Reggeli Expressz vendége Tóth Gergely.


„HAYDNEUM ŐSZ” – Színes programkínálattal jelentkezik a Magyar Régizenei Központ


Hummel, Haydn és Beethoven: a mester két tanítványa társaságában – hiszen Haydnnak mind Hummel, mind Beethoven növendéke volt. Nem véletlenül alkotja a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Vashegyi György vezényelte estjének gerincét Hummel zenéje, ugyanis a három alkotó közül korunk közönsége a csodagyerekként Mozarthoz hasonlóan Európát bejáró osztrák komponista műveit ismeri legkevésbé. A világi és egyházi műfajokat egyaránt felvonultató október 24-i koncerten két kiváló szólista is fellép a szoprán Szutrély Katalin és a fortepianót megszólaltató Berecz Mihály személyében. A Hangjelek rovat vendége Berecz Mihály zongoraművész, aki a HAYDNEUM ŐSZ programsorozat további koncertjeiről is mesél.


Art Market Budapest 2023


4 kontinens 100 kiállítójával, különleges kulturális csemegékkel készül a közönség fogadására Közép- és Kelet-Európa legnagyobb művészeti vására.
Az Art Market Budapest jóvoltából néhány napra újra Budapest válik Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelyévé: 2023. október 19-22. között Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi vására, Magyarország leggazdagabb kortárs képző- és fotóművészeti válogatása 4 kontinens közel 30 országából mintegy 100 kiállító választékát hozza el a közönségnek. A Reggeli Tárlat vendége Ledényi Attila, az Art Market Budapest alapító-igazgatója.

Back To Top