NYÁRVÉGI SZERENÁD

A Duna Szimfonikus Zenekar nyárvégi évadköszöntő koncertet ad vasárnap

Nyárvégi szerenád címmel ad koncertet a Duna Szimfonikus Zenekar egy különleges helyszínen, a Klebelsberg Kastély rózsakertjében. Az esten népszerű klasszikusok, így Rossini, Bizet, Mozart és Strauss darabjai hangzanak el. Ezek  mellett a legismertebb filmzenei szerzemények is felcsendülnek a koncerten, többek között J. Gade Jalouise c. darabja, a Schindler listájának főtémája J. Williamstől és egy válogatás Bernstein West Side Storyjából.

A Duna Szimfonikus Zenekar júniusban adott először koncertet az exkluzív helyszínen Horváth Gábor vezényletével, melynek sikere okán a Zenekar nyitja a Klebelsberg Kastély 2022/23-as kulturális évadát.

A Duna Szimfonikus Zenekar 1961-ben alakult Budapesten. Az azóta eltelt időszakban számos rangos belföldi és külföldi hangversenyen lépett fel. Az együttes repertoárja a barokk zenétől a 20. századi és a kortárs kompozíciókig felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát. Az elmúlt 60 év alatt állandó vendég volt a legrangosabb magyar előadótermekben, többek közt a MÜPA, a Zeneakadémia, a Pesti Vigadó, a Kongresszusi Központ, a Magyar Tudományos Akadémia, a BMC és számos további koncertterem színpadán.

 

 

Az Impresszió rovat vendége:  Horváth Gábor karmester

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.02.

Back To Top