„NE PARÁZZ” CÍMMEL LESZ TANÉVNYITÓ SPORTNAP SZOMBATON

Mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok számára szervez sportválasztó napot a Mozgásjavító EGYMI.  A helyszín a Mexikói úti Mozgásjavító Általános Iskola lesz. Az érdeklődőket már reggel kilenctől várják.  A rendezvény célja, hogy a fogyatékos gyerekek megismerkedhessenek a számukra is elérhető sportolási lehetőségekkel.

A parasportágak és eredményes sportolóik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Több neves magyarországi intézmény hivatásának tekinti a fogyatékos személyek sportolásának támogatását. A folyamatos tájékoztatási és segítségnyújtó akciók mégsem szünetelhetnek.

Az érintett családok közül sokaknak kifejezetten nehéz hozzájutniuk a sportlehetőségekhez. A „Ne Parázz” Tanévnyitó Sportnap ezen gátakat igyekszik felszámolni.

A résztvevők számos parasportággal ismerkedhetnek meg. Kipróbálhatják a kerekesszékes kosárlabdát, a kerekesszékes vívást, az íjászatot, a sportlövészetet, a bocciát, az ülőröplabdát, csörgőlabdát s még sok mást.  Valamint találkozhatnak a különböző sportágak bajnokaival, képviselőivel és példaképeivel.

Az esemény hírnökei, azok a fiatal parasportolok, akik maguk is a Mozgásjavító Iskola falain belül tanultak:  Nagy Vivien, boccia játékos, Payer Kata Dorottya és Száraz Evelin paraúszók, Kiss Péter Pál, paralimpiai bajnok kajakos.

Vendégek között jelen lesz többek között még Beke Viktor, világbajnoki ezüstérmes kerekesszékes curlinges, Csuri Ferenc, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes paralimpikon úszó, Dávid Krisztina, paralimpiai lövész, Szász Emese, olimpiai, világ-, és Európai-bajnok párbajtőrvívó, Szvitacs Alexa, paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező.

Együtt sportolunk! A napot egy látványos közös megmozdulás zárja az integráció, inklúzió jegyében. Együtt úsznak olimpikon, paralimpikon és mozgás- és látássérült tanulók, valamint a meghívott vendégek.

A közös sporttevékenység remek platformot biztosít a gyerekek és a szüleik számára a kapcsolatépítésre. A rendszeres mozgás pedig hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok aktív, teljes életet élhessenek.

 

Az Impresszió rovat vendége: Dani Gyöngyi, a Paraktív Alapítvány vezetője, a Ne Parázz főszervezője


160INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.01.

Back To Top