NAGY FÁNAK NAGY ÁRNYÉKA

Modern és kortárs zenék népdalokra a BMC Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtárban jövő szombaton.

A műsort Molnár Anna (mezzoszoprán) és Persányi Zsófi (zongora) előadásában hallhatjuk.

A népdalok – leírt formájuk eléréséig – tulajdonképpen egy kollektív improvizációs folyamatban bontakoznak ki: az éppen aktuális előadó a zenei anyagot saját személyiségéhez, játékmódjához, hangszeréhez igazítja.

A koncert kiinduló koncepcióját ez a folyamat ihlette: körbejárni a kapcsolatot rögtönzés és kötöttség, hagyomány és a mai korunk zenéje között. A népdalfeldolgozások mellé, melyek a műfaj alappillérei, Berio énekhangra írt Sequenzáját illesztik: a darab zenei nyelvezete rendkívül szélsőséges és változatos, az emberi hang rengeteg oldalról megfigyelhető, szabadsága és improvizatív jellege inspiráló saját szabad tételeink során is.
A koncertet improvizációk tagolják, melyekhez közösen válogatták a népdalokat.

Molnár Anna igazán sokoldalú, izgalmas hangszínű, határfeszegető alkotásokban is részt vállaló művész. Karrierjében kiemelt szerepe van a kortárs, a barokk zenének, a dal műfajának és az operának is.

Háromszoros Fischer Annie ösztöndíjas és a Bank of China ösztöndíjában is részesült korábban. 2020 márciusa óta tanít is: a Zeneakadémia jazz tanszakán klasszikus éneket jazzénekeseknek!

 

Az Intermezzo vendége:  Molnár Anna énekesnő

INTERMEZZO – Bálint Edinával

Adás: 2023.01.11.

Back To Top