MŰVÉSZET A KONCERTTERMEKBEN ÉS A RÁCSOK MÖGÖTT

Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész idén is folytatja börtönmissziós tevékenységét, és szombaton folytatódik a ZeneVarázslat is!

 

A művésznő évek óta járja a hazai büntetés-végrehajtási intézményeket, ahol nem csak zongorajátékával varázsolja el a hallgatóságot, hanem be is vonja a fogvatartottakat.

Így a  börtönök falai között készülnek színházi előadások.  A projekt a Tízparancsolat, avagy művészetterápiás eszközök alkalmazása büntetés-végrehajtási keretek között című pályázati programban valósult meg.

Várnagy Andrea azonban  nem csak egy helyszínen tevékenykedik: a programban  érintett tíz büntetés- végrehajtási intézetben koordinálta a felkészülést.

A zongoraművész kitért arra is, hogy a tízféle előadást tízféle stílusban kellett elkészíteni. Ezekből a  darabokból pedig  egy közös előadás is készül, amely 2023 tavaszán lesz megtekinthető Budapesten.

Emellett persze a koncertezést sem hanyagolja Andrea: szombaton Adventi ZeneVarázslat lesz a Zeneakadémián, ahol már igazán ünnepi hangulat várja a közönséget!

 

Az Intermezzo vendége:Várnagy Andrea zongoraművész

INTERMEZZO – Bálint Edinával

Adás: 2022.11.21.

Back To Top