MINDEN HELYEKRŐL – ANNA MARK EGYÉNI KIÁLLÍTÁSA A KISTEREMBEN

 

A Kisterem galéria idén nyáron válogatást mutat be Anna Mark festőművész alkotásaiból. A Minden helyekről című kiállítás a magyar származású, 1959 óta Párizsban élő Anna Mark művészetének sokrétűségét kívánja felvillantani olyan alkotások bemutatásával, melyekkel a hazai közönség eddig nem találkozhatott. A Képíró utcai galériában szeptember 9-ig tekinthető meg a kiállítás.

 

A Párizsban élő Anna Mark a második világháború után induló, Franciaországban kiteljesedő magyar festőgeneráció tagja. Ma is aktívan jelen van a francia képzőművészeti életben, rendszeresen szerepel egyéni és csoportos kiállításokon, képei bekerültek a nemzetközi közgyűjteményekbe. A magyarországi szcénával sem szakadt meg a kapcsolata, műveivel hazai tárlatokon, kiadványokban és aukciókon is találkozhatunk, munkáit múzeumaink őrzik. A rendkívül izgalmas életmű sokszínűsége azonban itthon kevéssé ismert, felfedezésre vár.

Kisteremben Árvai Mária kurátori közreműködésével rendezett kiállítás a galéria két termében lesz látható. Az egyik teremben az 1980 és 2000 között készült monokróm reliefeken konstruktivitás és lírai absztrakció ötvöződik, a művész ezeken építészeti elemek felvillantásával külső tereket, épületeket idéz meg. A másik teremben bemutatott, 1970 körül készült olaj-papír munkák bensőséges hangon szólnak a ház ősképéről, az emberlakta környezet belső tereiről.

 

Vendégünk: Valkó Margit, a Kisterem galéria vezetője

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.07.06.

Back To Top