Megnyílt a Látványtér 2021

végtelen dűne2

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának kiállítása, a legjobb díszletek és jelmezek seregszemléje, a Látványtér idén a pandémiás helyzet miatt online látogatható.

A kiállításon az ország legjelesebb díszlet- és jelmeztervezői bemutatják a közönségnek az elmúlt két színházi évad maguk által legjelentősebbnek ítélt alkotásait, amelyek képet nyújtanak a magyar színházművészet elmúlt két évadának képző- és iparművészeti aspektusairól. A tárlat látvány-, díszlet- és jelmezterveket, előadásfotókat, makettfotókat, 3D-s grafikákat, videofelvételeket mutat be. A kiállítótérben minden alkotó anyaga egy-egy egységesen megtervezett felületen jelenik meg. Egy alkotó munkájáról 5-6 fotó látható. A március 5-ig tartó eseményen bemutatkoznak első alkotásaikkal a pályakezdő fiatalok is, akiknek ez a lehetőség segítséget ad pályájuk sikeres folytatásához.

A tizedik alkalommal megrendezett kiállítással együtt az év díszlet- és jelmeztervezője elismeréseket is átadják, valamint a 2019-es, előző kiállításon odaítélt közönségdíjakat.

A Látványtéren megtekinthető a Végtelen dűne című installáció is: Balázs Juli, Kálmán Eszter és Nagy Fruzsina díszlet- és jelmeztervezők, Juhász András videoművész és Keresztes Gábor hangtervező munkája a 2020-as Prágai Quadriennálén elnyerte a legjobb kiállításért járó díjat az Országok és régiók szekcióban.

 

Back To Top