MÁRTA ISTVÁN 70!

Egy „hetvenkedő” zeneszerző a Magyar Zene Házában

Az idén 70 esztendős Márta István Erkel-díjas zeneszerző, fesztivál alapító-szervező, színházigazgató, közösségteremtő komponista egy nem szokványos koncertet tart a Magyar Zene Háza koncerttermében jövő kedden. Nem lesz virágcsokor, ünnepi beszéd és könnyes visszaemlékezés, de lesz egy furcsa kaleidoszkóp, amely az életmű különböző állomásait eleveníti fel. Legalábbis a töredékeit.

Elektroakusztikus és multimédiás zenei szösszenetek, barokk stílusban íródott diplomamunka, keserédes kánon, tananyaggá és világlátottakká „nemesedett” kompozíciók; egy sajátos és öntörvényű, „részleges” komponista életművének részletei.

Az előadók között szerepel Boros Misi, újra színpadra áll a Mandel Quartet. Fellép Szirtes Edina Mókus vonós kvintettje, az Amadinda Együttes játssza a Babaházi történetet, a Free Style Chamber Orchestra (Dés Lászlóval, Gőz Lászlóval) a Karácsony Napja- 24. lecke című kompozíciót.

Zenélnek még a Zeneakadémia fiataljai és a Magyar Harsona Együttes. Talán egy új szerzemény is elkészül az estre; a szerző Trip(p)tichon-Bosch címmel komponál egy új darabot.

Az Intermezzo vendége:  Márta István zeneszerző

INTERMEZZO – Bálint Edinával

Adás: 2022.10.07.

Back To Top