MARATONI ELŐADÁSSOROZATRA KÉSZÜL SZALAI KRISZTA SZÍNMŰVÉSZ

Kriszta Szalai soha nem tétlen. Színész, rendező, producer, író, tanító, önkéntes segítő, és nem mellesleg háromgyerekes családanya és boldog nagymama.

Egy évtizedek óta fedél nélkül élő asszony, Lakatosné Jutka megrázó élettörténetét, valamit saját, utcán szerzett tapasztalatait írta színpadra a Maradjunk annyiban című darabban. Idáig már több mint 50 alkalommal játszotta a monodrámát.

Kriszta egy 26 éve utcán élő hölgy életéről írta meg a darabot úgy, hogy maga is hajléktalannak öltözve ment az utcára, és élte ezen szerencsétlen sorsú emberek életét. A módszer segítségével ő maga is átélhette mindennapi problémáikat, szenvedésüket, és így testközelből a bizalmukat is könnyebben megnyerte.

Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy ezzel a bizalommal nem visszaél, hanem pont hogy arra használja fel, hogy minél jobban, minél hitelesebben világíthasson rá az utcán élő emberek körülményeinek mostoha voltára. Ezáltal pedig minket is arra inspiráljon, hogy ahol csak tudunk, segítsünk, és ne legyen senki sem láthatatlan a számunkra.

Ahogy ő fogalmaz: „Egyszer sem kevés megélni ezt a történetet, de mint a Lovakat lelövik ugye című filmben, eldöntöttem, eljátszom, megélem négyszer az előadást!

Most arra a vállalkozik, hogy saját határait feszegetve egymás után négyszer adja elő a monodrámát. Két hét múlva vasárnap a város különböző pontjai bukkan fel a darabbal, a napot pedig a Marczibányi Téri Művelődési Központban zárja.

Nincs menekvés, nem kapaszkodhatunk abba, hogy ez csak színház, fikció, mert az előadásban az első szótól az utolsóig minden a valóság műve.

 

Vendégünk: Szalai Kriszta színművész, író, rendező 

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.04.06.
Back To Top