KRÚLIK ÁBEL FOTOGRÁFUS BUDAPEST 150 ÉVÉT MUTATJA MEG!

Az utazó fotográfus és független dokumentumfilmes Krulik Ábel sokrétű vizuális érdeklődéssel rendelkezik. A folyamatosan változó, újjáépülő budapesti belvárosról készült első fekete-fehér fényképeit fürdőszobájában felállított analóg laborjában kezdte el kidolgozni több mint 20 évvel ezelőtt.

Néhány évvel később már a Nemzeti Múzeum falain voltak láthatóak képei, majd 2013-ban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán szerzett mesterdiplomát. A diploma megszerzése után először Németországba költözött, majd 2015-ben Délkelet-Ázsiába tette át székhelyét, ahol elkészítette első kisérleti dokumentumfilmjét, emellett beutazta a térség országait.

Fotográfiai és mozgóképes munkái több európai és ázsiai országban szerepeltek egyéni és csoportos tárlatokon és bemutatókon egyaránt.

Mindeközben megkezdődött a Budapest 150 programsorozat. Budapest egyesítésének 150. évfordulója a kultúra ünnepe is lesz idén! Ábel jelenleg a fővárost bemutató, átfogó fotográfiai projektjén dolgozik.  Ebből természetesen egy kiállítás is születik majd, melynek megnyitója április 13-án lesz a FUGÁ-ban.

Erről a nagyszabású munkáról is beszél majd, de emellett hétfőnként  a Ferenc téren filmklubot is tart,  amely a Bem filmklub facebook oldalon érhető el.

 

Az Intermezzo vendége: Krúlik Ábel fotográfus 

INTERMEZZO – Bálint Edinával

Adás: 2023.01.31.

Back To Top