Kobayashi Ken-Ichiro a Zeneakadémián vezényel

A legendás japán karmester 40 évvel ezelőtt nyerte meg a Magyar Karmesterversenyt és azóta is több szállal kötődik hazánkhoz, különösen a MÁV Szimfonikusokhoz, akiket elsőként vezényelt hazáján kívül és akiket április 3-án, csütörtök este újra dirigálni fog a Zeneakadémia Nagytermében.

Kobayashi Ken-Ichiro a magyar zeneértő közönség egyik kedvence azóta, hogy 1974-ben elnyerte a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyének első díját, valamint a különdíjat. Nemzetközi karrierje ezzel a győzelemmel kezdődött, de Magyarországhoz a mai napig szoros szálak fűzik. Ferencsik János másodkarmesterként vette maga mellé, hogy az Állami Hangversenyzenekarnál fejleszthesse tudását, később ő lett a zenekar vezető karmestere, majd zeneigazgatója. Gyakran vezényelt más magyar együtteseket is, a MÁV Szimfonikusokhoz azonban különlegesen szívélyes viszony fűzte. A karmesterversenyt követően több tucat koncertet dirigált az együttes különböző sorozataiban itthon és Japánban.

Az évforduló alkalmával három hét leforgása alatt hét koncertet adott hazánkban a legnevesebb magyar komolyzenei együttesek részvételével. A sorozat gálakoncertjét a különleges barátságra való tekintettel a MÁV Szimfonikus Zenekar rendezi a Zeneakadémia Nagytermében. A koncert 10 órakor kezdődő főpróbája is nyilvános, így bárki megtekintheti Kobayashi Ken-Ichirót felkészülés közben. A próbán a művekből csak részletek hangzanak majd el.

Forrás: MTI

Back To Top