KLASSZIKUS KEDVENCEK: A SZERELEM KLASSZIKUSAI

A Klasszik Rádió immár nyolcadik alkalommal hozza el legnépszerűbb dallamait május első napján a Müpa Hangversenytermébe. Ezúttal a szerelemről szóló zenékkel, Mozart, Csajkovszkij és  Mahler műveivel vezetik  végig a közönséget a szerelem legszenvedélyesebb útjain, a vágyakozástól a heves érzelmeken át, a beteljesült románcig.

Az érzelemdús utazáson a legszebb művek a Danubia Zenekar közreműködésével csendülnek fel, Hámori Máté vezényletével. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar már hagyományként minden év májusában megrendezi tavaszi koncertjét, ahol a közönség a rádió zenei repertoárjának legnépszerűbb klasszikusait hallhatja..

A korábbi években az Italia Bella, az azt követő God Save The Queen! műsor, a 2019-es Spanyol Fiesta és a 2022-es Best of Monarchia koncertek után idén a szerelem köré fonják össze a különböző nemzetiségek meghatározó zeneműveit.

Műsoron lesz Mozart  Così fan tutte  nyitánya, Liszttől a Szerelmi álmok, Csajkovszkij felemelő fantázianyitánya a Rómeó és Júliából.  Glinka művét a Ruszlán és Ludmillát is megidézi a zenekar, majd Berlioz Fantasztikus szimfóniájából is hallhatunk részleteket.  Mahler, Sosztakovics és Ott Rezső sem hiányozhat a nagyszabású  és szívet melengető műsorból!

 

Vendégünk: Hámori Máté a Danubia Zenekar művészeti vezetője és karmestere 

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.04.14.
Back To Top