KEMÉNY ZSÓFI IS AZ ELLE AWARDS JELÖLTJEI KÖZÖTT!

Akárcsak első verseskötete, Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró is arról ismert, hogy bátran hátat fordít az elvárásoknak, és csöndben mosolyogva teszi egyre magasabbra a lécet. Epés és szarkasztikus stílusban, nyíltan és őszintén dolgozza fel a tabuként kezelt témákat, köztük például a depressziót, az önbizalomhiányt, az életközepi válságot.

A szélesebb közönség elsősorban slammerként ismeri Kemény Zsófit, aki több mint tíz éve lép fel rendszeresen slam poetry szövegeivel. Tagja a Szépírók Társaságának és a József Attila Körnek, emellett pszichológia szakon szerzett alapdiplomát.

Regényeket, verseket, drámákat, forgatókönyveket és dalszövegeket ír, első regénye, az Én még sosem 19 éves korában jelent meg. Legújabb kötete, Az aranykor fénykora a kapunyitási pánikban szenvedő huszonévesek világába enged bepillantást.

Az írás mellett a zene is kiemelt szerepet játszik az életében. Sophie Hard néven működik egy rapformációja, ami célzottan antiszexista szövegekkel operál. Nemcsak slammerként, de énekesként is gyakran mikrofont ragad, két zenekara a Klasszik Lasszó és a Mezaliansz.

A gimnáziumi évei alatt végig klasszika-filológus akart lenni, ógörög és latin szövegeket fordítani, de végül a pszichológia mellett elvégezte a forgatókönyvíró szakot is a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Szabadidejében néha modellkedik, a befolyását pedig szívesen használja arra, hogy fontos ügyeket népszerűsítsen.

Zsófit Az év szerzője kategóriájában jelölték. Az Elle Awards díjátadója május 18-én lesz a Magyar Zene Házában.

 

Vendégünk:  Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.04.05.
Back To Top