Zenévé alakuló történetek és Street Training a Városligetben a csütörtöki Intermezzoban

House. Music. Europe. – Zenévé alakuló történetek

Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál nemzetközi együttműködése. „Elmondanád nekünk, mit jelent számodra az otthon?” Erre a kérdésre gyűjtötte a válaszokat 12, különböző műfajokhoz, művészeti ágakhoz tartozó művész Ausztriában, Magyarországon, Szerbiában és Spanyolországban. A válaszok alapján születő benyomásaikból egy színházi előadás és egy kiállítás született, amelyek jövő kedden mutatkoznak be a Bethlen Téri Színházban, A Moment to Land címmel az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál önálló eseményeként. A HoME – House. Music. Europe Magyarország, Ausztria, Szerbia és Spanyolország négy kortárs művészeti szervezetének együttműködésével megvalósuló, hároméves, komplex művészeti – közösségi program. Kiindulási pontja a résztvevő országokban együtt élő kisebb és nagyobb közösségek történetei, 12 (résztvevő országonként 3-3) fiatal, több műfajban és művészeti ágban alkotó művész együttműködése, valamint egy számítástechnikai értelemben is innovatív, utánfutóra épített installáció, amelynek segítségével az egyéni történetmesélés akciója közösségi zenei eseménnyé alakítható. Intermezzo vendége Gryllus Samu zeneszerző, az Átlátszó Hang Fesztivál kurátora, a HoME művészeti vezetője.


Újra lesz Street Training a Városligetben!

A Street Training Budapest tanulási fesztiválját szombaton, immár hatodik alkalommal szervezi meg a Flow Alapítvány. Az idei program kiemelt témája az ÉLMÉNYPEDAGÓGIA. Az egész napos program során profi trénerek, coachok tartanak kommunikáció, önismeret, konfliktuskezelés, eredményes együttműködés, önkifejezés és még sok egyéb témában másfél órás minitréningeket. A program célja, hogy megmutassa, tanulni mindig hasznos, érdekes és érdemes! Az elmúlt évek során már több mint 500 tréner tartott közel 4500 részvevő számára több mint 400 minitréninget. Az Impresszió rovat vendége Sütöri Ágnes, a Street Training egyik alapítója.


Nemzetközi komolyzenei fesztiválnak ad helyet a boronkai Széchényi-kastély

A Marcali központjától mintegy három kilométerre található boronkai kastély ad otthont a Boronclassic Nemzetközi Komolyzenei Fesztiválnak, amelynek keretében péntektől vasárnapig magyar és nemzetközi előadóművészek fellépése mellett családi programok is várják az érdeklődőket. A fesztivált a Boronka Futura Egyesület szervezi. A kastély ad otthont a Boronclassic Nemzetközi Komolyzenei Fesztiválnak, amely a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa eseménysorozat része. A rendezvényen különféle zenei korszakok, műfajok képviselői lépnek fel. Nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal tehetségek felkarolására, bemutatására, zenésznövendékek bevonására is. A háromnapos fesztivál Dvořák és Brahms egy-egy művével indul Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész, az esemény művészeti vezetője és a Calypso Quartet közreműködésével. A Páholy rovat vendége Bebesi Erika, Boronka Futura Egyesület elnöke, a Boronclassic főszervezője.

Back To Top