Szemléletformáló és Újrahasználati Központ az FKF-nél

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Dr. Kiss Tibor, az FKF hulladékgazdálkodási főigazgatója. Az FKF négy hulladékudvarában vezeti be a vasárnapi nyitvatartást, ismét megnyílnak a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok.

 

A hazai hulladékgazdálkodásban is kiemelt jelentőségű az újrahasznosítható hulladékok visszaforgatása a gazdaságba. Ennek nélkülözhetetlen eszköze a szelektív hulladékgyűjtés. Ezáltal felértékelődik a lakossági hulladékudvarok szerepe is. Az FKF Nonprofit Zrt. megtette az előkészületeket: megkezdődtek azok a szervezeti és szolgáltatásfejlesztések, amelynek eredményeként a körforgásos gazdaság szemléletét érvényesítő, ügyfélközpontú működés fogja jellemezni az FKF hulladékgazdálkodási üzletágát.

A Társaság a lakossági igényeknek is eleget téve a négy leglátogatottabb hulladékudvarában bevezette a vasárnapi nyitvatartást. A XV., XVII., XVIII., és a XXII. kerületben is elérhető már a szolgáltatás a hét utolsó napján. Az érdeklődők az egyes hulladékudvarokban leadható hulladékfajtákról és egyéb fontos információkról a Társaság honlapján (www.fkf.hu) tájékozódhatnak. A hulladékudvarba tervezett indulás előtt mindenképp érdemes felkeresni a honlapot az igénybevétellel kapcsolatos pontos, naprakész ismeretek érdekében.

Emellett az FKF újra megnyitotta két Szemléletformáló és Újrahasználati Központját. Az itt működő újrahasználati „boltokban” (XV. és XVIII. ker) a budapesti lakosok azokat a már nem használt, számukra felesleges, nem elektromos tárgyaikat, bútoraikat adhatják le, amelyeket nem szívesen dobnának ki, hiszen mások számára ezek még értékesek, használhatók lehetnek. Az újrahasználati „boltok” időpontfoglalás nélkül látogathatók. A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok oktatótermei az általános és középiskolák mai megnyitását követően látogathatók, a Társaság ettől az időponttól fogadja a legfeljebb 35 fős gyermek- és diákcsoportokat. A látogatás és a szemléletformáló oktatás előzetes regisztrációhoz kötött.

forrás: https://www.fkf.hu/hirek/az-fkf-negy-hulladekudvaraban-vezeti-be-vasarnapi-nyitvatartast

Back To Top