Melyik fa lesz idén Óbuda fája?

obudafaja 525x275

Az Impresszióban Bálint Edina vendége dr. Kerényi-Nagy Viktor, Óbuda-Békásmegyer főkertésze. A fókuszban: melyik lesz Óbuda fája?

 

 

Óbuda keresi a harmadik kerület legfontosabb, legszebb, legizgalmasabb fáját! Már várják a jelöléseket az Óbuda fája 2021 kezdeményezés keretén belül. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat hagyományteremtő szándékkal indította útjára az Óbuda fája választást – helyi szinten az országban elsőként. Céljuk, hogy felhívják a filgyelmet a harmadik kerületben lévő fákra, azok értékeire, védelmére.

Egy-egy ilyen verseny emellett kiváló alkalom arra is, hogy kisebb-nagyobb közösségeket még szorosabbra fűzzön – hogy a lakókörnyezetük kivételes természeti csodáiért együtt álljanak ki. Óbuda-Békásmegyer tekintélyes „zöldvagyonnal” rendelkezik, a fák száma itt az egyik legmagasabb a fővárosban. A harmadik kerület zöldítése, fenntartható, klímatudatos működtetése, további fásítása az önkormányzat egyik legfontosabb törekvése – e célok azonban mit sem érnek az itt élők együttműködése, támogatása, közös akarata nélkül. Óbuda fája egy évre a kerület legfontosabb növénye lesz, amelyen keresztül megérthetjük és megélhetjük a természet védelmének, szeretetének jelentőségét.

Arra kérik az itt élőket, a kerületben dolgozókat, illetve bárkit, aki sűrűn megfordul a harmadik kerületben, hogy ha van olyan fa, amelyet valamiért különösen szeretnek, amelynek különleges története van, vagy egyszerűen csak lenyűgöző látványt nyújt, írjanak, jelöljék!

forrás: https://obuda.hu/obudafaja/?fbclid=IwAR1ohVnSU7eGcZrpDcK_uIJ91VZCNl-gcpi4Mg9bIN1cceQzzdoQ1m0bZQo

Back To Top