Újra vár mindenkit a Szabó Ervin Könyvtár

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

 

Tegnap újra kinyitott a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár! A közel két hete indított fővárosi Könyvtári Cserepontok forgalma igazolja, hogy van igény a könyvtári szolgáltatásokra, több mint 15 ezren vették igénybe a könyvtárakba való belépés nélküli kölcsönzési lehetőséget, a leadott kérések száma pedig meghaladja a 35 ezret.

A FSZEK tegnap újra kinyitotta könyvtárait az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasói és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak számára. A 18 év alattiak önállóan a könyvtárakat csak akkor látogathatják, ha saját védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.. Ugyanakkor vannak, akik még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ezért nem léphetnek be a bibliotékákba, de igénylik a kölcsönzés lehetőségét. A Könyvtár az olvasói igények figyelembe vételével így továbbra is biztosítja számukra a Könyvtári Cserepont szolgáltatást. Ezek az olvasók a könyvtárakba való belépés nélkül, előzetes igényleadással kölcsönözhetnek.

A Cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és az esetleges tartozások rendezése is biztosított. A FSZEK olvasóbarát kedvezményekkel is segíteni kívánja használóit. Az olvasók számára kedvező, hogy a könyvtár 30 nappal ingyenesen hosszabbítja meg valamennyi érvényes olvasói tagság lejáratát. Ugyancsak rendelkezésre áll továbbra is a Könyvtár otthonról tanulástámogató információs szolgáltatás telefonon, e-mailben és Skype-on.

forrás: www.fszek.hu 

Back To Top