Az Impresszióban a Magyar Kerékpárosklub

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Halász Áron, Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettes, szóvivője.

 

A beszélgetésben szó lesz például arról, hogy 15.45 15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15%-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. Soha nem mértek ennyi embert, 2020-ban összesen 2.771.710. kerékpározót számoltak ezeken az útvonalakon. Az aszfaltba telepített érzékelők felett még télen is többen kerékpároztak.

Arányaiban decemberben nőtt legjobban a biciklis forgalom az előző év azonos hónapjához képest, helyenként 29% és 95% közti növekedést produkálva. A budai rakparti bicikliút a legnépszerűbb útvonal, ahol 2020-ban számoltak először 1 milliónál több kerékpározót.

A koronavírust, a 3-as metró lezárását és a szinte lehetetlenné vált parkolási helyzeteket is egyszerűen meg lehet úszni biciklivel. A bringa télen is a legszabadabb, legmegbízhatóbb, legegészségesebb közlekedési eszköz. Akár egy egyszerű városi biciklivel – esőben vagy hóban egy sárvédővel, vízálló kabáttal és cipővel kiegészítve – télikabátban is könnyen tekerhetünk el dolgozni, bevásárolni vagy ahova szeretnénk.

forrás: www.kerekparosklub.hu 

Back To Top