Határátlépés kiállítás és Csodálatos cirkuszvilág a pénteki Intermezzoban

Határátlépés – Kiállítás Percz János, a magyar Giacometti életművéből


A Pozsonyi úti Amikor Galéria eddig antikvitás és vintage lakberendezési üzletként volt ismert, ám jövő csütörtökön egy Grand Opening keretében az újlipótvárosi művészeti galériák sorában debütál. Az új kiállítótérben elsőként Határátlépés / Kiállítás Percz János (1920-2000) a magyar Giacometti életművéből címmel nyílik tárlat. A galéria tulajdonosa, Molnár Viktor régi álma válik most valóra, hiszen már hosszú ideje szenvedélyesen gyűjti Percz alkotásait.
A kiállítás egy kivételes, ám a nagyközönség előtt alig ismert, nagyszerű művész átfogó bemutatása. A közel száz szobrot, használati tárgyat, dísztárgyat, ékszert, kisplasztikát felvonultató Percz kiállítás az alkotói életmű egyes epizódjain keresztül idézi meg a szocializmus évtizedeinek művészeti közegét. A vendégek Dr. Váraljai Anna kurátor és Molnár Viktor, az Amikor Galéria tulajdonosa, vezetője.


Csodálatos cirkuszvilág


Február végéig látogatható a nemzetközi cirkusztörténeti kiállítás Vajdahunyad várában, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A kiállításon először láthatóak együtt a nemzetközi cirkuszi örökség legkiválóbb külföldi gyűjteményei és múzeumai, a magyar artistaművészek és cirkuszi dinasztiák relikviái, a cirkuszi képzőművészet és filmművészet jeles alkotásai. Fényképek, dokumentumok, kosztümök, makettek, élethű installációk drótkötélen, golyón, ugródeszkán és egyensúlyozó apparáton. Impresszió rovat vendége Szonday Szandra muzeológus.


Otthonról Hoztam rovat vendége Dr. Nagy Zoltán Zsolt 2024.02.16.

Back To Top