Ezen a héten Budapest Ritmo Fesztivál

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Weyer Balázs, a Budapest Ritmo Fesztivál programigazgatója. Zenével éled újra Budapest!

 

 

Az Akváriumból közvetített koncertek és a különleges, budapesti helyszíneken, hazai rendezők által forgatott koncertfilmek a nappalinkba hozzák a világzenét. A Budapest Ritmo Online a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében mától szerdáig a világzene legizgalmasabb arcát mutatja be.

Szükségből erényt, koncertből filmet – a Budapest Ritmo-t idén már első pillanattól online élménynek tervezték. A felfedezőfesztiválon különleges látványvilágú, formabontó koncertfilmeket mutatnak be – ilyen többek közt a Reisz Gábor-Szimler Bálint páros és a Mordái filmje, vagy a Dresch Vonós Quartet éjszakai előadása az Epreskertben.

“Egy ilyen év után nem is lehetne, nem is akartunk a megszokott kerékvágásban maradni” – mondta el Weyer Balázs, a Budapest Ritmo programigazgatója. “A nagy találkozásokat idén nem országhatárokon, hanem művészeti ágak közt átívelően álmodtuk meg. Egy évvel az első lezárások után a legfontosabb kérdés, hogy miként tehetjük a streamelt koncertek műfaját tényleg érdekessé, kreatívvá – hogyan lehet az élmény több, mint egy konzerv koncertfelvétel.

Olyan, ami a járvány után, évek múlva is érdekes lesz még.” Így született meg a Budapest Ritmo online koncepciója, ami a nappalinkba hozza olyan magyar rendezők alkotásait, mint Reisz Gábor és Szimler Bálint, Szilágyi Fanni, Damokos Attila, Kálmán Mátyás és a vizuál-művész Karcis Gábor. Ragyogó zenészek, rendhagyó műfajok, gyönyörű látvány és vizuális koncepciók, színpadon nem reprodukálható élmény. 

A megújult Budapest Ritmo a Bartók Tavasz Nemzetközi Kulturális Hetek keretében a világ bármely pontjáról díjmentesen követhető.

 

forrás: www.budapestritmo.hu 

Back To Top