Döntsünk közösen – irodalmi idézet a Lánchíd felújításához

Kosztolányi Dezső portréja Székely Aladár 1935 crop

Az Impresszióban Bálint Edina beszélgetőtársa Borsi Dávid, a BKK szóvivője, fókuszban a Lánchíd felújítása.

Döntsünk közösen! Melyik irodalmi idézet legyen a Lánchíd felújításának mottója? Elkezdődött a Lánchíd felújítása, és most mi választhatjuk meg, milyen idézet kerüljön fel a hídra, amíg tartanak a munkálatok. Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Száraz György és Szerb Antal egy-egy mondata van versenyben. Március 31-ig lehet szavazni.

„Egy új jövőbe ível bele az aggastyán híd, melyet még nem ismerünk. Mert az élet furcsa és bonyolult, igazán pont olyan, mint a Lánchíd.” (Kosztolányi Dezső: Lánchíd, 1915)

Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és szimbólumának felújítása szerdán indult: lezárták a hídfők környékét és a járdákat; ettől a naptól a rekonstrukció végéig, várhatóan 2023-ig nem lehet majd átsétálni a hídon.

Az autóval közlekedők elől előreláthatóan csak június közepén zárják le a Lánchidat, a tervek szerint a közúti forgalom 2022 decemberében indulhat majd újra az átkelőn.

b szerb antal

„Mennyi nemesség van a Lánchídban, milyen előkelő hallgatagság, gőgös szerénység, bájos könnyűség és ódon mélabú! (…) A Lánchíd nem avul el soha, a Lánchíd klasszikus.” (Szerb Antal: A Varázsló eltöri pálcáját, 1942)

Szavazni itt lehet: Döntsünk közösen

Back To Top