Augusztusban is Zenélő Budapest!

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Götz Nándor, a Zenélő Budapest művészeti vezetője. Augusztusban is folytatódnak a Zenélő Budapest programjai!

Hetedik évadánál tart a Zenélő Budapest sorozat, amely a mai napig a világon egyedülálló módon kelti életre történelmi és kulturális múltunkat, jelenünket. Augusztus végéig városunk 12 csodálatos szabadtéri helyszínéről mesélnek a koncertek a hét minden napján az idelátogatóknak és itt élőknek világszínvonalú produkciókkal, melyek műsora tökéletesen illeszkedik az adott építészeti remekművekhez. A 2015- ben útjára indult koncertsorozat mára nagy népszerűségnek örvend, széles körben elismert. A minikoncerteken a klasszikus és népzenei műsorok méltán váltak igazán népszerűvé.

A Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok, Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Bazilika előtti harangállvány, a Várkert Bazár több pontja, a Margitszigeti Zenélő Kút, és a nemrégiben gyönyörűen felújított Orczy-park a házigazdája eme izgalmas előadásoknak. A magyar romantikus operák áriái, rokokó női vonósnégyesünk, szaxofon együttesünk, harangjáték, klasszikusok jazz feldolgozásban, huszárruhás rézfúvósaink szerepelnek ezekben a népszerű összeállításokban. A tavaly útjára indult “Zenélj velünk!” tematikánk keretén belül Götz Nándor művészeti vezető olyan közösségi hangszereket tervezett, melyeket örömmel vettek birtokba az érdeklődők, korosztálytól és zenei előképzettségtől függetlenül. Idén újabb eszközökkel bővült a kínálat, melyek ezúttal a zenei felfedezés, játékosság és mozgás együttes kalandjára hívják a családokat és minden érdeklődőt péntek, szombat vasárnaponként.

Az Orczy-parkban, Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán, és Millenáris/ Széllkapuban tervezett egész délután tartó eseményeken a muzsikusok koncertet is adnak speciálisan erre a célra épített hangszereikkel, amelybe közreműködőként is várják az érdeklődőket! A legfiatalabb korosztályt mesés gyerekkoncerteket hallhat a Millenáris park és Orczy park varázslatos környezetében. “Fiatal tehetségek a könnyűzenében” a címe annak a sorozatnak, amelyen négy kiemelkedően tehetséges fiatal pályakezdő könnyűzenei együttes mutatkozik be a Várkert Bazár Szárazárok színpadán, a régi Ifi park emlékét felidézve. A Zenélő Budapest célkitűzése minden korosztály megszólítása, aminek egyik legfontosabb része az ifjúság kulturális terének bővítése a felnőtté válás küszöbén. Szombat este a Pardon ME! lép fel a Várkert Bazár Szárazárok színpadán.

Már szinte hagyománnyá vált a Hegyvidéki Kulturális Szalonba visszatérő csütörtöki jazz sorozatunk. A Swing korszak gyöngyszemei – cím és tematika egyben. Budapest egyik legszebb pontján, a Várkert Bazár Öntőház udvarán ad nagyszabású koncertet vasárnap délelőtt a Muzsikás együttes, jövő héten pedig a Modern Art Orchestra.

Back To Top