II. KIRÁLYFESZT – ÚJRA VISSZATÉR A KÖZÉPKOR PESTRE

Jövő hét végén immár második alkalommal rendezik meg a családbarát hagyományőrző fesztivált a rákosmezei Királydombon, a főváros X. kerületében. Középkori harci játékokkal, régizenei koncertekkel, színes hagyományőrző programokkal, bábszínházzal és állatsimogatóval várják az érdeklődőket a középkori országgyűlések egykori legendás színhelyén.



A zenés forgataggal egybekötött rendezvényen korhű hagyományőrzők megelevenítik Hunyadi János kormányzóvá választását, emellett lesznek látványos harci bemutatók, íjászat, népművészeti vásár és állatsimogató. A Királyfeszt rendezésében idén a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány is részt vesz, akik izgalmas hadijátékokkal, így bajvívással várják a legfiatalabbakat.

Ismét felállítják a tavalyi Királyfeszt legnépszerűbb látványosságát, a magyar királyok egykori hatalmas, rekonstruált sátrát, amely a hagyomány szerint Rákos mezejének legmagasabb pontján, a Királydomb tetején állt. A domb alatti mezőn is a középkori programoké lesz a főszerep: a hagyományőrző sokadalomban az érdeklődők megismerhetik a korabeli mesterségeket, de középkori játszótérrel is készülnek a Compania hagyományőrző csapat jóvoltából.

A színpadon, amely idén egy középkori sátor alatt kap helyet, a Hollóének Hungarica és a Tabulatúra régizene-együttesek, valamint a Számadó zenekar táncháza gondoskodik a közönség jókedvéről. Idén egy  előadósátor is lesz, ahol a magyar középkorról tudhatnak meg többet az érdeklődők. Emellett a kétnapos esemény idejére újra felállítják a Királydomb történetéről készített kiállítást, és a tavaly már megismert Patrióta könyvsátor sem fog hiányozni a programból.

 

 

Az Impresszió rovat vendége: Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közösségének elnöke 

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.02

Back To Top