HÁBORÚS FILMEK A CINEMUSICBAN

A  Cinemusic első órájában a 20. század két nagy világháborújáról lesz szó. A háborús filmekhez Thomas Newman 15-szörös Oscar jelölt komponista írt zenei aláfestést. Sam Mendes rendezésében 3 éve mutatták be az 1917 című gyönyörűen fényképezett, elképesztően feszült atmoszférájú filmet, melynek zenei részleteit hamarosan meghallgathatják.

Az első világháború után pedig második világháborús történet következik, az izgalmas drámában egy különleges hadművelet révén Hitler seregét szeretnék megállítani Sziciliánál. A furfangos akció a Vagdalthús-hadművelet elnevezést kapta, melyről John Madden rendezésében készült film.

A második óránkat a sorozatok blokkjával folytatjuk, melyben bemutatkozik az idei nyár legizgalmasabb drámasorozatának kikiáltott Fekete madár, melynek egy szomorú apropója is akad: ez volt ugyanis az idén májusban elhunyt Ray Liotta egyik utolsó munkája.

S végül könnyedebb témával zárjuk a Cinemusicot, amikor is a Filmzene.net portál munkatársainak összeállításában a Muppet Kincses sziget című film aláfestését hallgathatjuk meg.

CINEMUSIC – Háver-Varga Mariann-nal
Adás: 2022.10.16. 17 ó

Back To Top