GYÖNGYŐRZŐK A MÉHNYAKRÁK ELLEN

Idén ezen a héten tartják kontinens-szerte az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét eseményeit, melyet csatlakozva tizedik alkalommal szervez meg hazánkban a Mályvavirág Alapítvány.

Magyarországon minden évben 1000-nél is több méhnyakrák-diagnózis születik, és többszáz nő veszti életét egy olyan daganatos betegség miatt, amelyet a HPV vírus okoz, és amely rendszeres szűrővizsgálatokkal és védőoltással megelőzhető, illetve korai stádiumban felfedezve jól kezelhető!

Az idei kampány címe: Gyöngyőrzők. Gyöngyőrző mindenki, aki foglalkozik a méhnyakrákkal, a prevencióval, aki elmegy szűrésre, aki továbbadja a HPV-megelőzés üzenetét, és aki gyöngyből karkötőt fűz – hiszen a gyöngy a humán papillomavírus elleni védekezés szimbóluma.

Gyöngyőrzők azok az orvosok, nőgyógyászok, onkológusok, daganatsebészek és további szakemberek is, akik nap mint nap felveszik a küzdelmet a méhnyakrák ellen. A Mályvavirág Alapítvány online kampányában őket ismerhetjük most meg, kicsit másként, orvosi köpeny nélkül. Az Alapítvány most minden nap bemutat a Facebook oldalán a Szakmai Bizottságából egy-egy olyan szakembert, aki mindent megtesz a nőgyógyászati daganattal érintettek gyógyulásáért.

A Megelőzési Hét alkalmából ebben az évben is rengetegen, köztük az országos Mályvavirág Pontok, több mint 200 település, védőnői szolgálatok, egészségfejlesztési irodák csatlakoznak a programhoz előadásokkal, beszélgetésekkel és az elmaradhatatlan gyöngyfűzéssel. Az országszerte elkészített gyöngy karkötőket ezúttal is eljuttatják nőgyógyászati daganattal érintetteknek, azzal az üzenettel, hogy nincsenek egyedül.

 

Vendégünk:  Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.01.24.
Back To Top