FRANCO ZEFFIRELLI -RE EMLÉKEZÜNK A CINEMUSIC MŰSORÁBAN

A Cinemusic  adásában elsőként a 100 éve született olasz filmrendező, Franco Zeffirelli-re emlékezünk, aki olyan klasszikus alkotásokat készített, mint a Makrancos hölgy, a Rómeó és Júlia, a Napfivér, Holdnővér vagy a Názáreti Jézus. Pályafutásának felidézése közben az 1996-ban bemutatott Jane Eyre című romantikus filmdráma aláfestése szólal meg.

Majd a 2020-ban bemutatott nagysikerű film, az Enola Holmes dallamaival hívjuk Önöket egy izgalmas nyomozásra. A Sherlock Holmes húgáról szóló történethez Daniel Pemberton írt hangulatos zenei kíséretet.

A nyomozás fáradalmait egy luxus nyaraláson pihenhetik ki, ugyanis 6 óra után az HBO egyik legsikeresebb sorozata, a Fehér Lótusz semmivel össze nem hasonlítható zenei világát mutatjuk be. Érdemes megemlíteni a zeneszerző nevét is, ő a 49 éves Cristobal Tapia de Veer, chilei születésű kanadai komponista.

S végül egy olyan különleges zenei anyagot hallanak, amely nem filmhez hanem könyvhöz, a Star Wars világához kapcsolódó A Birodalom árnyaihoz készült és 1996 februárjában kelt életre Glasgowban Joel McNeely jóvoltából.

CINEMUSIC – Háver-Varga Mariann-nal
Adás: 2023.02.12.- 17 ó

Back To Top