FIZIKAI SZÍNHÁZI WORKSHOP A RADNÓTIBAN

A Song of the Goat Theater, Európa egyik legizgalmasabb, úttörő lengyel színházi társulata háromnapos fizikai színházi workshopot tart Budapesten. Az esemény jövő szombaton kezdődik.

Fókuszában „koordinációs” gyakorlatok állnak, melyek a mozgás és a képzelet szerves összekapcsolódására koncentrálnak, valamint elősegítik a partner és a csoport közös dinamikájának kialakulását.

A Grzegorz Bral vezette workshop a Sarolta Kulturális és Közéleti Tér szervezésében valósul meg itthon, melynek a Radnóti Színház Keres Emil Próbaterme ad otthont. A mesterkurzusra még hétfőig lehet jelentkezni.

Az 1996-ban Wrocławban alapított Song of the Goat Theater Európa egyik leginnovatívabb színházi társulata. A tradicionális próbafolyamatok és színházi előadások létrehozása mellett elkötelezetten dolgozik a színházi formák, a színészmesterség, valamint az előadói minőségek kutatásán és megújításán.

A társulat a színészi mesterség, valamint az ének- és mozgástechnika folyamatos vizsgálása révén egyedi előadásmódot hozott létre. Egyedi színésztréning módszere a mozgás, a hang, a zene és a szöveg integrálására törekszik, ennek köszönhetően érzéki, zsigeri szinten hat. Az új lengyelországi avantgárd színházi mozgalom egyik legizgalmasabb és leginnovatívabb csapataként jegyzik a társulatot.

A workshop szervezője a Sarolta Kulturális és Közéleti Tér, melynek célja, hogy két különböző világban – a művészetben és a politikában/gazdaságban – alkotó embereknek nyújtson találkozási pontot, programokat, közösséget. Ez az első nemzetközi projektjük a budapesti Lengyel Intézettel közösen!

 

Vendégünk:  Levko Esztella színművész, kulturális antropológus, az esemény főszervezője 

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.03.17.
Back To Top