FIGYELD A JELEKET!

A Szurikáta Alapítvány a Figyeld a jeleket! című, a cukorbeteg gyerekekről szóló filmmel, és Kolodko Mihály új szurikáta szobrával figyelmeztet a gyermekkori diabéteszre.

A Szurikáta Alapítvány 2014-ben azzal a szándékkal jött létre, hogy megkönnyítse a diabéteszes gyermekek és fiatalok családjainak mindennapjait – otthon, az óvodában és az iskolában. Az egyszemélyes küldetésből az évek során szervezet alakult számos szakmai segítő és közel 50 önkéntes alázatos munkájával.

Az Alapítvány elnöke, Kocsisné Gál Csilla lánya diagnózisakor szembesült a diabéteszellátás hiányosságaival és a cukorbetegséggel kapcsolatos társadalmi tévhitekkel.

Az alapítvány az inzulin felfedezésének 100. évfordulója alkalmából, a „Figyeld a jeleket!” kampány részeként filmmel és szoborral is felhívja a figyelmet a gyermekkori diabéteszre.

Kolodko Mihálynak új szobra tűnt fel Budapesten, a Bókay János utcában. A gyermekkori diabétesz bárhol, bárkinél felbukkanhat ugyanúgy, mint Kolodko Mihály gerillaszobrai. A kis szurikáta szobor szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a diabéteszes gyermekek észrevétlenül is köztünk élnek!

 

Az Impresszió vendége:  Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány elnöke

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.10.10.

Back To Top