FARSANGI MULATSÁG A MÁV ZENEKARRAL

A MÁV Szimfonikus Zenekar 1994-ben indította el ifjúsági koncertsorozatát Unokák és nagyszülők hangversenyei címmel, mely azóta is nagy sikernek örvend. Ennek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás, és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A hangversenyeken a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

Szombaton új helyszínen, az Eötvös10-ben délelőtt és délután igazi farsangi mulatságban lehet része a közönségnek, hiszen itt van az álarcos mulatságok időszaka.

Erre az alkalomra a gyerekek és a nagyszülők is hozhatnak olyan saját készítésű álarcokat, amelyek a kedvenc állataikat ábrázolják, vagy olyanokat, amelyek a műsorban elhangzó zeneműben szerepelnek.

A programon stílusosan Saint-Saëns: Az állatok farsangja című műve szerepel.

A francia mester operák, szimfóniák, orgonaművek mellett ezt a híres, vidám zeneművet is jegyzi. A történet pedig arról szól, hogy az oroszlán, az állatok királya egy nagy farsangi bálra hívja meg alattvalóit. A zenemű egyes részei ezeket az állatokat idézik meg, nagyon találóan és sokszor nagyon viccesen. Hallani lehet például a szamár iá-zását, a tyúkok kotkodácsolását, a madarak csicsergését, de felismerhetően ábrázolja a zene a hangtalan állatokat, például a halakat, a teknősbékát és a méltóságteljesen úszó hattyút is.

 

Vendégünk: Székely Edit, a MÁV Szimfonikus Zenekar fuvolaművésze, zenepedagógus

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.02.15.
Back To Top