EMLÉKEZÉS NAGYJAINKRA

A Szent István Filharmonikusok aktuális évadának kiemelt eseménye a Gaudeamus bérlet harmadik nagykoncertje, melyet vasárnap rendeznek a Müpában. Az emlékkoncerten Petőfi Sándor 200. és Kacsóh Pongrác születésének 150. évfordulóját ünneplik.

A hangversenyre különleges darabokkal készülnek; Lajtha Lászlóra – születésének 2022-ben volt a 130., míg halálának 2023-ban a 60. évfordulója – Mise a szorongattatás napjaiban című művével emlékeznek. A koncerten közreműködik Záborszky Kálmán, Hirtling István, Fekete Attila, Berecz Mihály és a Szent István Király Oratóriumkórus a rendező Szent István Filharmonikusok mellett.

A program második részében Mozart C-dúr zongoraversenyét Berecz Mihály szólaltatja meg. A művész a fiatal magyar zongorista generáció egyik legkiemelkedőbb egyénisége. Záborszky Kálmán az első között volt, aki felfigyelt rendkívüli képességeire és azóta is megkülönböztetett figyelemmel kíséri pályáját.

Ezt követően Petőfi emblematikus verseit Hirtling István színművész adja elő. A koncert végén Fekete Attila operaénekes tolmácsolásában hangzik el Kacsóh Pongrác két dala, Záborszky Kálmán vezényletével.

Vendégünk:  Záborszky Kálmán karmester   

 

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.01.26.
Back To Top