Eladó Maria Callas és Giovanni Battista Meneghini villája

profimedia 0423783257

Eladóvá vált Maria Callas és Giovanni Battista Meneghini családi birtoka, amelyhez saját strand és két helikopter-leszállópálya is tartozik.

Maria Callas és Giovanni Battista Meneghini birtoka önmagában is meglehetősen reprezentatív ingatlan – ehhez járul még az operatörténeti háttér. Az 500 négyzetméteres főépület mellett – amelyben 9 szoba és 6 fürdőszoba található – egy 135 négyzetméteres vendégház is a tulaj rendelkezésére áll.

A hirdetés szerint újszerű állapotban lévő villához tartozik egy csónakkikötő, két helikopter-leszállóhely, 1500 négyzetméter magánstrand és 6500 négyzetméternyi kert „festői ciprusokkal” – mindezért pedig 10 millió eurót kérnek.

A Sirmione-félsziget szívében, a Garda tónál álló gyönyörű sárga villa éveken át Giovan Battista Meneghini nyári rezidenciája volt, de felesége Maria Callas operasztár is imádta a házat.

Az 1923. december 2-án New Yorkban született és 1977. szeptember 16-án Párizsban elhunyt Maria Callas, aki az opera első, világszerte ismert sztárjaként írt történelmet, rengeteg időt töltött az 50-es években férje, Sirmione-i villájában. Nagyon szeretett itt lenni, mert ahogyan mondta, itt messze volt a hétköznapi élet stresszétől. A Villa Maria Callas a Carduccio központi téren, Sirmione városközpontjában helyezkedik el, és Sirmione város vezetése felújította nagy események befogadására.

A villa azonban nemcsak a szerelem és a nyugalom, de a búcsúzás színhelyévé is vált. Maria Callas, miután beleszeretett Aristotele Onassis görög hajómágnásba , elment vele Sirmione-ba, hogy beszéljen Meneghinivel.

Onassis és Maria Callas

Azt mondják, hogy egy nagyon csendes vacsorát költöttek el, amelyet azonban egy rendkívül dühös vita, sőt harc követett, s végül jött a tragikus elválás. A Meneghini-Callas villát néhány évvel később eladták és különálló magánlakásokra osztották fel.

Back To Top