EGY HÉTIG BUDAPEST LESZ A KORTÁRS ÉKSZEREK FŐVÁROSA!

Jövő hétfőn indul a  Kortárs Ékszerhét Budapest 2022 . A központi kiállítás helyszíne a Galamb utcai Hybridart Space Galéria lesz.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a korábban Ékszerek Éjszakája néven megismert Kortárs Ékszerhét Budapest (BJW) a FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület közreműködésével.

A rendezvény legfontosabb célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a kortárs ékszer műfaját, lehetőséget adva a hazai és külföldi alkotóknak legfrissebb munkáik bemutatására. A programsorozat kétéves tematikában működik, és mint minden páros évben, idén ősszel is több mint húsz helyszínen találkozhatnak majd az érdeklődők az esemény kapcsán szervezett kiállításokkal, programokkal Budapest-szerte, illetve a szentendrei Mana- és a pécsi Ezüstláz Galériában.

Az egyhetes eseménysorozat alatt a hazai művészek egyéni vagy csoportos kiállítása mellett sor kerül a nemzetközileg meghirdetett pályázati anyag bemutatására is, melynek a belváros egyik legjobb adottságaival rendelkező helyszíne, a Hybridart Space Galéria ad otthont.

Az idei év hívószava: PARADOX. A kiállítási anyag egyszemélyes zsűrije a kortárs ékszertervezés egyik legkiemelkedőbb, a holland Gijs Bakker. Bizonyosan ennek is köszönhető, hogy idén minden eddigit túlszárnyaló jelentkezési anyag érkezett be a felhívásra.

Idén is lesznek tárlatvezetések a helyszínen, ahol a szervezőcsapat maga viszi körbe az érdeklődőket.

Ugyanebben a térben kerül sor Edőcs Márta üveg- és ékszertervező művész, kifejezetten az esemény alkalmából készült sorozatának bemutatására is.

 

Az Intermezzo vendégei: Roskó Mária és Tengely Nóra ékszertervezők, a Kortárs Ékszerhét szervezői

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.09.06.

Back To Top