EGY CSEPP VILÁGNAP A MOM SPORTBAN

 

Világszerte csaknem 500 millió új diabéteszes, daganatos, valamint szív- és érrendszeri megbetegedést lehetne megakadályozni 2030-ig, ha az emberek több testmozgást iktatnának be az életükbe. Erre a fontos üzenetre is felhívja a figyelmet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vasárnap a diabétesz világnapjához kapcsolódó családi egészségnapján, ahol az ingyenes szűrővizsgálatok és a tanácsadások mellett mintegy 20 mozgásos aktivitással szeretnének kedvet csinálni a testedzéshez.

A gyerekeket olyan fellépők szórakoztatják, mint a Kolompos Zenekar, Peller Anna és a Street Sixteen tinizenekar, lesz interaktív játszóház, de Paulina és Csonka András koncertje is színesíti a programot. 15 órakor pedig Erős Antónia vezetésével indul a hagyományos Diabétesz Séta, mellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért. A séta online közösségi kihívással is kiegészül, Kék Kör Túra néven a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével, melyhez bárki csatlakozhat még vasárnapig. Cél: az Országos Kékkör távjának a megtétele. A kihívás a MOM Sportban zárul, ahol egy gyaloglópadon „gyűjthetik a kilométerek” a versenyzők, akik között nyereményeket is kisorsolnak.

Ismét megnyílik a közkedvelt Teddy Maci Kórház, ahol a kicsik plüss macikat „gyógyíthatnak” orvostanhallgatókkal együtt. Az „orvosi rendelés” alatt játékosan ismerhetik meg a kis „macidoktorok” a gyógyító tevékenységet, de az egészségre nevelés, a prevenció és a veszélyes élethelyzetek elkerülése is középpontba kerül.

A KiDS Birodalomban speciális ugróiskola, puzzle, ugrálóvár, kézművesfoglalkozás és a Mesekert interaktív játszóház várja a kicsiket, a nagyobbak a Sportsarokban reflexjátékkal, sport- és kreatív feladatokkal vezethetik le energiáikat.
A családi egészségnap mellett online webinárokkal is készül az alapítvány. Mától péntekig minden délután egy-egy aktuális egészségtémában láthatnak beszélgetést szakemberekkel a ZOOM-on. platformon.

Az Impresszió rovat vendége: Gémes Renáta projektvezető

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.11.14.

Back To Top